Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Så ska LU profilera sig

Sfinxstaty i profil.
Foto: Petra Francke

Rektor har beslutat vilka fem områden som ska vara Lunds universitets profil­områden fram till år 2030. Varje projekt får fyra miljoner kronor av rektor för att komma igång.
I en parallell process skickar LU till våren en ansökan till Vetenskapsrådet som gör den vetenskapliga bedömningen. Därefter fattar regeringen det slutgiltiga beslutet. Ett ja betyder ytterligare finansiering. Nej innebär att de fem projekten fortsätter som LU:s profilområden, men utan det ekonomiska stöd som går till de profilområden som får ja från regeringen.

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.